28. sep, 2013

Härliga Alva

Nu har vi fått en Svensk Viltspårschampion i huset, så underbart roligt och bra jobbat av Alva som numera har titeln SE VCH Sincher's Mysterious Illusion 🙂 

Var och tittade på utställning i smedjebacken förra helgen, Tena vart tyvärr struken men Jagger var där. Gick inte alls denna gång, det var en mycket märklig domare som tyckte 80% av labradorerna var för feta!!! Hon gick hårt på valparna och var oförsämd rent ut sagt. Givetvis ska inte en labbe vara fet, men det är en ras som är grov (om man har showlabbe) Flera av hanarna fick dålig kritik för sina stora!!!! huvuden, men hallå det är ju hanar, som ska ha ett maskulint huvud. Normalt bryr jag mig inte om att det blir olika bedömningar och att det får gå sämre ibland men domarna ska ändå döma efter det rastypiska. Många har klagat på domaren så vi får se vad som händer med kritiken på henne. Om det var någon nybörjare med så hoppas jag att dom inte blev bortskrämda.

Nåja, brukar inte skälla eller gnälla men har nu gjort det så...

Vi har fått bilder, sms, mail och samtal från våra valpköpare och det går bra för dom små, som börjar bli stora. Härligt och roligt att ni hör av er.

Nästa vecka flyttar "Zorro" till familjen Pikner i stockholm, en stor härlig familj som har haft hundar tidigare 🙂

 Ha det gott alla hundvänner!